Liv Siri Kyllo
TFT - Tankefeltterapeut
Hypnoterapeut / EFT
Vitalmassasje
  Oslo og Nesodden


TFT Tankefeltterapi
Hypnoterapi
&
Vitalmassasje


Forsiden       Behandlinger       Media / klienthistorier      Priser      Kontakt      Om meg


________________Røykeslutt

Snuseslutt
Vektreduksjon
Søtsug & saltsug
Fobier & frykt
Smerter


Traumer
Stress
Angst
Nedstemthet
LesevanskerI media


          
            Akershus Amtstidende                                                Norsk Ukeblad


Klienthistorier


NOEN AV MINE KLIENTHISTORIER
Historiene er lagt under hverandre. Hver historie er nummerert og har en innledning med fet skrift.
 
Jeg bruker en skala fra 0 - 10 når jeg ber klienten fortelle meg hvor ille det føles å tenke på problemet. Ligger man på 10 på skalaen, føles det veldig ille, og når man er på 0, føles det helt greit. D.v.s. fravær av alt ubehag.

De fleste har hatt cirka 5 klokketimer med behandling.


1) Sorg fra 6 år tilbake da jeg mistet min mor.
2) Angst / mareritt - Klienten er 6½ år og kommer sammen med mor. Hun er redd for å sykle og har mareritt om natta.
3) Lese- og skrivevansker - Spesielle stavinger med bokstaver som gjorde at jeg ikke klarte å lese. Ordene fløt sammen.
4) Traumer / fobier - Klienten kommer på grunn av flyskrekk. Hun føler også at hun er mye redd. Under behandling kommer hun inn på andre traumer.
5) Fobier - Etter en opplevelse i barndommen har jeg alltid vært redd for katter
1) Sorg fra 6 år tilbake, da jeg mistet min mor. (Klienten forteller denne historien).

Behandlingen: I hjemmekjære omgivelser møter jeg Siri Kyllo. Vi setter oss ned og prater litt om hvorfor jeg har tatt kontakt med henne. Hun forklarer meg hvordan behandlingen foregår og vi setter oss slik at behandlingen kan starte.

Vi går rett inn i en sorgprosess som har foregått i 6 år, da mistet jeg min mor som døde av kreft. Jeg begynner umiddelbart å gråte og det varer ganske lenge mens vi går inn på flere hendelser fra sykdommen, den siste tiden og tiden etterpå. Tanker om at jeg har så dårlig samvittighet for at jeg ikke gjorde nok for mamma, redselen for døden og maktesløsheten over ikke å kunne gjøre noe. Vi gikk også inn på at jeg ble veldig syk etter at mamma døde og redselen for at jeg skulle komme dit igjen. Som 2 barns mor for en på 3 år og en på 11 mnd. så oppstår en del frustrerende / stressende situasjoner og vi gikk inn på morgenrutine situasjonen hjemme og min fastlåste måte og forvente at alt skal foregå smertefritt og i rett rekkefølge.

Vi banket mellom øynene, på kinnbena, kravebenspunktet, under armen, på hånden og som reversering og beroligende punkt under venstre kraveben i sirkel mot solen. Vi var også inne på punktet under nesen. Hun viste meg også punktet for raseri og frustrasjon på tinningen og på innside negl lillefinger.

14 dager senere har vi en ny time hvor vi i hovedsak går inn på fødselen av barn nr. 2 som ble født 5 uker for tidlig. Angst ved for tidlig vannavgang, reisen til sykehuset i ambulanse, 2 døgn på sykehus før fødsel, selve fødselen og kort tid etter dette. Vi gikk også inn på at jeg er veldig oppsatt på å ha full kontroll hele tiden.


Virkning: Konklusjoner etter 2 konsultasjoner er at jeg føler meg mye roligere, det er ikke lenger vondt å tenke på de hendelsene vi har bearbeidet. Jeg føler jeg kan puste lettere. Jeg har lært hvordan jeg selv kan ta for meg hendelser eller situasjoner og bearbeide disse etter TFT-metoden. Skalaene som ofte lå på 8-10 var tilslutt ned i 2-1-0.

Jeg kan si at jeg har hatt stort utbytte av denne behandlingen og vil anbefale dette til andre som trenger hjelp til angst, tvangstanker og fobier, fastlåste mønster osv.
2) Angst / mareritt. Klienten er 6 ½ år og kommer sammen med mor. Hun er redd for å sykle, og har også mareritt om natta.

Behandlingen: Vi snakker litt sammen først, og hun sier at hun ikke liker å sykle. Hun lukker øynene og tenker på at hun skal sykle. Jeg dunker på traumepunktet, og spør henne hva hun tenker på. Hun kan da huske en episode fra tidligere, og kan se for seg at hun faller av sykkelen og blir liggende på bakken. Hun ser de andre som står der, og at hun føler seg redd og trist. Det vises i hele ansiktet hennes. Istedenfor skalaen fra 0 - 10, ber jeg hennese på tegninger med forskjellige ansikter. En er trist, en er alvorlig, en blid osv. og ber henne så å peke på den tegningen som viser hvor trist og redd hun føler seg. Hun grøsser og peker på tegningen med tårer. Jeg fortsetter å dunke på forskjellige punkter mens hun forteller. Plutselig smiler hun stort. Jeg viser henne igjen ansiktene med forskjellige uttrykk, og spør hvordan hun føler seg. Hun peker på ansiktet med stort smil, og hun ståler som en sol. Jeg tar noen avsluttende punkter og ber henne ta noen bestemte øyebevegelser som vi gjør innen TFT. Hun forteller etterpå til mor at hun skal på sykkeltur, og at hun ikke er redd for å falle av, det kan jo skje alle sier hun selvsikkert.

Jenta har også vært plaget av mareritt om natta. Jeg dunker på traumepunkt. Hun lukker øynene, og hun kan se slemme spøkelser som er sinte i ansiktet. Det dukker opp forskjellige følelser og hun kjenner det i kroppen. Hun ligger høyt på skalaen. Hun forteller meg hvor i kroppen hun kjenner det og hvordan følelsen ser ut med form og farge. Etter TFT-behandling ser hun glad og lettet ut. Hun sier at nå er spøkelsene snille. Hun ser at de smiler  og så er de røde.

Virkning: Når de kommer tilbake etter 14 dager, forteller de at det har gått fint med syklingen, og hun er ikke redd lenger. Hun har heller ikke hatt mareritt. Jeg behandlet moren for hundeskrekk. Hun forteller at hun ikke føler den samme redselen lenger. Hun gikk fra 10 og ned til 0 på skalaen3) Lese- og skrivevansker (Klienten forteller denne historien).
Jeg fikk tilbud om behandling for mine lesevansker med TFT, for det har jeg slitt med i alle år. Før behandlingen, når jeg leste, stoppet det opp med jevne mellomrom. Det var spesielle stavinger med bokstaver som gjorde at jeg ikke klarte å lese. Det resulterte i at det fløt sammen, og til slutt stoppet lesingen opp. Slik hadde jeg det igjennom alle skoleår.

Behandlingen: Før vi startet opp, så tok vi en lesetest før PR korrigering, som gikk ut på å lese et avsnitt i ei avis. Det leste jeg baklengs, og vi tok tiden. Etterpå tok vi den samme lesetesten mens hun dunket på PR1, og det ble en markant forskjell. Det viste seg at tiden vi brukte ble halvert og det var nesten ikke til å tro.

På skolen ble jeg nervøs hver gang jeg skulle lese i klassen. Så i ungdommen leste jeg ikke bøker, men av og til litt i aviser. Som voksen har jeg pressa meg til å lese aviser. Jeg hadde veldig lyst til å bli med i Speiderne, men der kunne jeg ikke bli med for der var det høytlesning. Jeg gikk glipp av mye når jeg hadde slike problemer, så jeg var spent på hva TFT kunne gjøre med meg.

Jeg ble spurt om hvor stort problemet var på en skala fra 0 - 10, og det var 10 for mitt vedkommende. Vi starta behandlingen med å dunke på punktene for traume, og det kom opp en hendelse fra skoletiden. Hun veiledet meg også i kravebeinspusting. Så tok vi det hun kalte 9 gamut og helt tilslutt øyerulling. Hun fortalte om reverseringspunktene - at det var viktig å utføre dem ofte og gjerne hver dag.

Etter denne behandlingen hadde jeg en følelse som gjorde at jeg kan si at jeg sto på 0 i skalaen fra 0 -10.


Virkning: Etter 2-3 mnd. skulle vi snakkes om hvordan det gikk. Uten at jeg har tenkt noe særlig over det, så leser jeg mye mere aviser. Jeg klarer også å lese tekstingen på TV fortere, noe som også har vært et stort problem. Da blir hverdagen også litt mere meningsfylt.

Jeg ble også behandlet for edderkoppfobi og flyskrekk. Når det gjelder flyskrekk - vi skal til Bergen snart, og jeg må si at etter den behandlingen så er det ikke noe problem å vite at jeg skal reise med fly. Når det gjelder edderkopper så har jeg heller ikke de problemene som jeg hadde før behandlingen. Jeg omgås dem på en helt annen måte, slik at jeg ikke får fobi om de kommer på meg, men det kan kanskje hjelpe med en behandling til for ekstreme tilfeller
4) Traumer / fobier. Klienten kommer på grunn av flyskrekk. Hun føler også at hun er mye redd. Under behandling kommer hun inn på andre traumer.

Behandlingen: Klienten forteller meg om en flytur som hun opplevde en tid tilbake. Hun lukker øynene og se for seg at hun er tilbake i tid. Hun får opp sterke følelser, på skalaen ligger hun på 10. Hun blir veldig svimmel. Jeg sitter ved siden av, og får tatt imot henne før hun faller. Hun føler seg dårlig og kvalm, kaster opp. Etterpå får hun lagt seg ned. Jeg begynner å dunke på punktene innen TFTigjen. Følelsen av kvalme synker noe. Hun setter seg nå opp i sofaen. Det dukker opp en hendelse fra hun var 4 år. Hun lukker øynene og går tilbake i tid. Hun ser seg selv som fire år. Hun hadde blødd mye neseblod og må til undersøkelse på sykehus. Hun ser for seg at hun sitter på en stol med flere sykepleiere og lege tilstede. Hun kan både se og føle at hun blir oversett, og at de voksne ikke tar hensyn til at hun skjønner hva som foregår. Hun føler seg redd og liten, men er også bekymret for faren som hun ser prøver å se tapper ut. Hun synes veldig synd på faren. Hun ligger på 10 på skalaen. Hun blir igjen svimmel og kvalm. Utfører kraveben - pusting. ( En øvelse innen TFT ) Fortsetter å dunke på punkter, tar en øvelse vi kaller 9G, og hun synker til 0 på skalaen. Tar en serie med punkter til og avslutter med Ør ( Øvelse med øynene ). Fortsetter med traumealgoritmen for å se om det dukker opp andre hendelser, og nytt traume dukker opp. Hun er 6 år og skal fjerne mandlene. Hun blir svimmel og kvalm. Ligger på 10. på skalaen. Tar nå kraveben - pusting, og fortsetter å dunke. synker til 0 på skalaen.
Hun føler seg nå avslappet og vi avslutter timen. Vi har nå jobbet fra 1,5 - 2 timer.

Neste time snakker hun om at hun er redd for kjellere. Jeg begynner å dunke på traumepunktet. Hun går tilbake i tid, og nå ser hun for seg at hun står nede i en bestemt kjeller. Hun kan føle at en person er tilstede i rommet, en som er død. ( Det samme skjer hver gang hun går ned i kjelleren.) Hun kan også høre henne og føler seg redd. Hun ligger på 9 på skalaen. Hun beskriver hvor frykten sitter i kroppen. Følelsen synker til 0 etter behandling. Hun føler ikke lenger at personen er tilstede, og kan heller ikke høre lydene.

Virkning: Når klienten kommer tilbake forteller hun at det vi har gått igjenom, fremdeles føles helt greit å tenke på. Ikke noe ubehag. Hun synes hun har hatt veldig bra utbytte av TFT. Jeg behandlet flyskrekken hennes som lå på 10 på skalaen og som sank til 0 etter behandling5) Fobier. (Klienten forteller denne historien). Etter en opplevelse i barndommen har jeg alltid vært redd for katter. Jeg har hatt problemer med å besøke folk som har katt. Ved besøk har jeg først måttet forsikre meg om at den var ute eller stengt inne på et rom. Selv da kunne jeg føle ubehag.


Behandlingen: Jeg startet med å tenke på episoden fra barndommen og ble spurt om hvor jeg lå på en skala fra 0 – 10, hvor 10 er verst. Jeg lå på 10. Hun dunket på punktene for traumer og utførte kravebenspusting på meg. Vi gikk igjennom andre forskjellige hendelser med katter og da brukte hun punktene for fobier. Vi tok også det som heter 9 Gamut, dunket igjen på punktene og avsluttet med øyerulling. Jeg følte ikke den samme angsten for katter lenger, og lå på 1 på skalaen.

Virkning: En mnd. seinere - En dag sto jeg ute og snakket med naboen og hennes katt kom ut. (Hun visste at jeg var livredd for katter.) Den går veldig nære - nesten inntil beina mine. Den går forbi og legger seg. Jeg er helt rolig og ser på den bare - og katta ser på meg. Naboen skjønte ingenting og nesten ikke jeg heller. Hvor ble det av redselen jeg hadde hatt tidligere, den var helt borte.